Download In de bank van hectiek (Dutch Edition) by Han Gaaikema PDF

By Han Gaaikema

Er zijn boeken geschreven over de teloorgang van de oude ABN Amro en over de ondergang van Fortis. Die boeken concentreerden zich op wat er zich afspeelde aan de most sensible van de banken. Dit boek gaat ook over de overname van ABN Amro door een consortium en de neergang van Fortis, maar gaat verder met de overname door de Staat van Fortis financial institution Nederland en het aan Fortis toebedeelde gedeelte van ABN Amro, en het integreren van beide bankonderdelen in een nieuwe financial institution. Het bijzondere van dit boek is dat het niet is geschreven door een journalist die er zelf niet bij used to be. De gebeurtenissen worden ook niet vanuit de most sensible beschreven.
Dit boek is geschreven door een insider uit het 'middle management'. Het geeft een goed inzicht in alle complexiteiten; met een accessory op IT. Het geeft ook inzicht in de enorme gevolgen die, soms ondoordachte, beslissingen aan de most sensible hebben voor medewerkers en hun gezinnen. De auteur weet zijn verhaal ook in een bredere context te zetten, zowel omhoog (politiek, macro, de hogere leidinggevenden) als omlaag (zijn medewerkers, vriendin, kinderen en de konijnen). Het is ook een levensechte illustratie van hoe complicated het splitsen en fuseren van banken is en hoe dat door diegenen die besluiten namen is onderschat. Al met al een fascinerend boek voor wie achter de schermen wil kijken. Nu eens niet van bovenaf, maar vanuit het midden.

Show description

Read Online or Download In de bank van hectiek (Dutch Edition) PDF

Similar dutch ebooks books

Marokkaan in Europa, crimineel in Nederland (Dutch Edition)

In Nederland is de criminaliteit onder Marokkanen bijzonder hoog, maar in landen om ons heen wordt zon probleem niet waargenomen. Hoe is dat mogelijk? Lijkt het alleen maar zo, of is er bij ons minderhedenbeleid iets helemaal fout gegaan? De geschiedenis van de immigratie in Duitsland, België en ook Frankrijk lijkt vrijwel hetzelfde te zijn verlopen.

De groeten met moeten (Dutch Edition)

Cease met te leven volgens de spelregels van anderen. Kies vanaf vandaag voor het waarmaken van je eigen dromen. Dit boek levert het bewijs dat jij echt helemaal niets moet! Het besmettelijke moetenvirus heeft velen van ons in de greep. We denken dat we geen keuze hebben en doen daarom braaf wat anderen van ons lijken te verwachten.

De Pleegzoon (Dutch Edition)

HardPress vintage Books sequence

De koude kermis van KPN (Dutch Edition)

Op 23 oktober 1995 zet KPN Wall road op zijn kop wanneer jongleurs, dansers en als tulpen verklede steltlopers door de beroemde straat marcheren. Als wereldspeler móet de voormalige PTT een Amerikaanse beursnotering hebben, vindt trotse topman Wim Dik. Zes jaar later gaat KPN gebukt onder miljardenschulden.

Additional info for In de bank van hectiek (Dutch Edition)

Sample text

Download PDF sample

Rated 4.97 of 5 – based on 49 votes