Download De helleveeg (De tandeloze tijd Book 5) (Dutch Edition) by A.F.Th. van der Heijden PDF

By A.F.Th. van der Heijden

Ze noemden haar schertsend Tientje Poets, maar haar schoonmaakwoede ging over lijken.

In De helleveeg keert A.F.Th. van der Heijden terug naar het decor en de personages van zijn vermaarde cyclus De tandeloze tijd. We maken kennis met Albert Egberts tante Tiny. Ze lijdt aan smetvrees en heeft een dwangmatig scherpe tong. Voor Albert is tante Tiny even afschrikwekkend als intrigerend. Met majestueuze beheersing van de stof en met humor voert Van der Heijden ons zijn vertrouwde en hernieuwde universum binnen, en levert daarmee het bewijs van de vitaliteit en kracht van zijn schrijverschap.

Over Tonio:

'Overweldigend.' - Vrij Nederland

'Rauw, challenging, maar prachtig.' - De Standaard

'Verbluffend.' - Het Parool

Over De tandeloze tijd:

'God schiep de wereld in zeven delen.' - Frankfurter Allgemeine Zeitung

'Van der Heijden heeft de tijd waarin wij nu leven en lezen, taal en betekenis gegeven.' - Juryrapport percent. Hooft-prijs

A.F.Th. van der Heijden debuteerde in 1978 met de verhalenbundel Een gondel in de Herengracht. Hij werkt aan twee romancycli: De tandeloze tijd en Homo duplex. In 2011 verscheen Tonio. Een requiemroman, over de plotselinge dood van zijn enige type, dat werd bekroond met de Libris Literatuur Prijs en de NS Publieksprijs.

Show description

Read Online or Download De helleveeg (De tandeloze tijd Book 5) (Dutch Edition) PDF

Similar dutch ebooks books

Marokkaan in Europa, crimineel in Nederland (Dutch Edition)

In Nederland is de criminaliteit onder Marokkanen bijzonder hoog, maar in landen om ons heen wordt zon probleem niet waargenomen. Hoe is dat mogelijk? Lijkt het alleen maar zo, of is er bij ons minderhedenbeleid iets helemaal fout gegaan? De geschiedenis van de immigratie in Duitsland, België en ook Frankrijk lijkt vrijwel hetzelfde te zijn verlopen.

De groeten met moeten (Dutch Edition)

Cease met te leven volgens de spelregels van anderen. Kies vanaf vandaag voor het waarmaken van je eigen dromen. Dit boek levert het bewijs dat jij echt helemaal niets moet! Het besmettelijke moetenvirus heeft velen van ons in de greep. We denken dat we geen keuze hebben en doen daarom braaf wat anderen van ons lijken te verwachten.

De Pleegzoon (Dutch Edition)

HardPress vintage Books sequence

De koude kermis van KPN (Dutch Edition)

Op 23 oktober 1995 zet KPN Wall highway op zijn kop wanneer jongleurs, dansers en als tulpen verklede steltlopers door de beroemde straat marcheren. Als wereldspeler móet de voormalige PTT een Amerikaanse beursnotering hebben, vindt trotse topman Wim Dik. Zes jaar later gaat KPN gebukt onder miljardenschulden.

Additional info for De helleveeg (De tandeloze tijd Book 5) (Dutch Edition)

Example text

Download PDF sample

Rated 4.31 of 5 – based on 25 votes